Cum sa ne ferim de fraudarea card-urilor   3 comments

salutare
in ultima vreme mai multi colegi s-au plans ca le-au fost clonate card-urile in anumite benzinarii de prin Franta, Spania, etc…
Asadar cateva sfaturi:
1. inainte de a introduce cardul, trageti de plasticurile alea de pe acolo, inclusiv de acea protectie contra privirilor indiscrete in locul unde tastati pin-ul.
2. daca sesizati ca v-a fost fotografiat card-ul, telefonati de urgenta la banca sa il blocheze, altfel riscati ca cineva sa il foloseasca la cumparaturi pe net. Cel mai sigur il securizati cu serviciul 3D Secure. Acest serviciu presupune, ca in momentul cand cumparati ceva on-line de pe net cu card-ul, pe langa datele de pe card, sa trebuiasca introdusa si o parola pe care numai Dumneavoastra o stiti. Tranzactia se face DOAR dupa introducerea parolei. In felul asta daca il pierdeti, va este furat sau fotografiat card-ul nimeni nu il poate folosi.
3. Nu pastrati codul PIN scris pe undeva prin portofel. Daca va fura/pierdeti portofelul, va goleste card-ul la primul bancomat. Exista o limita de bani pe care o poate scoate hotul zilnic (aproximativ 1000 euro), asta pana in momentul cand blocati card-ul telefonand la banca.
4. Folositi pe cat posibil benzinariile cu angajati unde platiti inauntru la casa de marcat. Evitati pe cele automate. Acolo actioneaza cei care cloneaza card-uri.

Posted martie 27, 2015 by nemuritorul12 in Fără categorie

3 responses to “Cum sa ne ferim de fraudarea card-urilor

Subscribe to comments with RSS.

  1. salutare; as vrea sa lucrez ca postas in danemarca; ma poti sfatui cum sa fac?!

  2. Buna . Eu sunt sudo de meserie, mai exact fierar . Fac usi gratii garduri porti cam tot ce se face cu fierul. Sunt specializat si pe ghilotine si prese CNC. Nu sun cunoscator de limba daneza dar cu engleza si italiana ma descurc. As dori un sfat cum as putea gasi si veni a lucra in Danemarca. Multumesc pt atentie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: