A murit gripa porcina ?   2 comments

http://e-cronicar.blogspot.com/2010/04/murit-gripa-porcina.html

Nu stiu daca ati bagat de seama, dar temutul virus al gripei porcine a iesit din scena aproape la fel de discret pe cum a aparut. Denumit pompos AH1N1, ca o formula chimica din aia naspa pe care ma chinuiam sa o memorez, ca de inteles era prea mult, prin generala, virusul ucigas promitea sa fie deschizatorul Apocalipsei pe Pamant.
Cu numai 4 luni in urma se vorbea despre zeci sau chiar sute de milionae de morti, de pandemie la nivel global, de alte sute de milionae de oameni ce vor fi macar „mangaiati” de atingerea porcinului. Ce sa mai vorbim, iadul pe Pamant in toata splendoarea lui. In fiecare zi paginile ziarelor erau pline de relatari ale noilor cazuri de imbolnaviri, ba unele tabloide cu un aer macabru publicau chiar si pe prima pagina un fel de „live update” al imbolnavirilor. ” Azi, 26 decembrie 2009. Cazuri noi:24. Decese:4.Cazuri lanivel mondial: nspe milioane. Total cazuri in Romania: jde’ mii”. Jurnalele tv debutau si se incheiau cu gripa porcina, pe toate posturile erau tot soiul de invitati, fireste, fiecare mare specialist, care dezbateau problema si o intorceau , cu un aer savant, pe toate partile. Neuitand sa mentioneze, si aici incepea mizeria, utilitatea vaccinarii populatiei. Ce zic eu utilitate? Era vitala. „Daca nu te-ai vaccinat, loc de veci ti-ai capatat”.
Imi aduc aminte in acest context de deja prea-cunoscutul Strainu-Cercel ( sau Streinu, in fine, same ****). Tipul devenise pe la sfarsitul anului trecut aproape la fel de cunoscut si infinit mai popular decat insasi Zeus-Basescu. Daca s-ar fi facut un sondaj rapid privind increderea romanilor in institutiile statului, Cercel iesea detasat pe locul 2, dupa biserica. Cercel- institutia sanatatii. Tipul sustinea cel mai vehement dintre toti, dupa mine, suspect de vehement, vaccinarea populatiei.
Si populatia, nene, s-a vaccinat. Zile intregi, cozi la spitale, bunici, nepoti, catei si purcei incolonati la intepatura garanta a nemuririi ( macar pe termen scurt- pe termen porcin). Companiile de farma: profituri de sute de miliarde. Euro. Net. Pentru restul, exista Mastercard.
Farmaceuticele isi numara banii, oamenii se felicita ca s-au vaccinat ( aici unii carcotasi conspirationisti afirma pe la colturi ca celor vaccinati li s-a implantat nu stiu ce cip. Personal nu cred). Toni Tecuceanu, va suna cunoscut?, e oale si ulcele din cauze inca necunoscuteLa numai patru luni distanta, porcul aducator al mortii s-a retras in cotetullui tainic, netezind calea altor oratanii ce vor imprastia teroarea si pieirea pe mapamond.
Urmeaza gripa canina?

Posted iunie 16, 2010 by nemuritorul12 in Fără categorie

2 responses to “A murit gripa porcina ?

Subscribe to comments with RSS.

 1. La fel ca si invazia capuselor, aviara, , vaca nebuna…
  Nu stiu despre altii, dar n-as fi cobai pe un vaccin nou pentru un virus high tech.
  Mai bine s-ar fi chinuit autoritatile sanitare din Romania sa se poata face si in tara noastra europeana un transplant de cornee, nu sa vina corneea de la Budapesta si sa faci operatie la Oradea , nedecontata de casa nationala de asigurari pe care o pompam lunar cu bani.
  Asta-i oful meu, dar problema e generala! Nu este banca de organe. Avem doar bancute, banci ce dau faliment, panselute.
  Dar nu-i nimic, venim in Copenhaga! 🙂
  Btw, in vreo 2 luni imi incerc si eu sansa la FK distribution. Sper sa fie cu noroc. Copenhaga are si zone de deal ( ca Stockholm de ex) sau e mai plata ( ca Amsterdam) ? Nu de alta, dar sa stiu cum ma descurc cu carutul. 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: