unde trebuie sa aplic pt. a primi locuinta sociala ?   2 comments

in gara centrala din Copenhaga, deasupra Politiei este un birou , unde te poti inscrie pe listele de asteptare (la mai multe companii) pentru apartament.Cei de acolo te vor intreba la ce companie vrei sa platesti, eu ti-am recomandat FSB bolig si Kab, tu poti plati pentru mai multe companii daca vrei.
FSB=150 dkk/an iar la KAB nu mai tin minte dar tot cam atat.Taxa se plateste odata pentru a fi pe lista un an de zile, anul urmator va trebui sa platesti iar.

locuinta o primesti in functie de criterile pe care le indeplinesti tu (daca esti casatorit, daca ai copii etc).Locuintele cu o camera cred ca se obtin mai repede, mai ales la KAB, dar si aici este in functie de norocul tau.In legatura cu suma platita pe luna, este in functie de cate camere are locuinta si de zona unde se afla aceasta. un apartament cu 2 camere poate avea chiria de la 4000 pana la ……8-9000 dkk. Si nu uita si depositul pe care-l platesti la inceput.
Zona? Te sfatuiesc sa nu optezi pentru o zona anume, ca sa ai sanse mai mari.Adica spune Copenhaga sau Storkøbenhavn. Am inteles ca pentru urmatorii ani cam toti mai au locuinte doar in Copenhaga N si in Tingbjerg ( este la 11 km de centru, pe linia lui 2A, dincolo de Brønshøj). Si am inteles ca este o zona cu fff multi emigranti.

– Boligbutikken este un birou la care poti merge sa te inscrii pe lista de asteptare a firmelor din Dk care detin blocuri de locuinte (gen AAB,KAB,3B,etc).Lista este destul de lunga si sincer este de asteptat
– De asemenea trebuie sa platesti o taxa anuala pentru a fi mentinut pe aceste liste
– Exista niste prioritati in acordarea locuintei:un singur exemplu:-daca ai actualul domiciliu in afara Copenhagei si indicat asa ar fi, in cazul in care jobul il ai in CPH ,obtii mai repede o locuinta
– De asemenea pe formularul pe care il complectezi trebuie sa speifici cite camere vrei si care vrei sa fie valoarea max a chiriei(indicat 5500 DKK) pentru ca nu prea mai gasesti sub aceasta suma

Reclame

Posted ianuarie 29, 2010 by nemuritorul12 in Despre Danemarca

2 responses to “unde trebuie sa aplic pt. a primi locuinta sociala ?

Subscribe to comments with RSS.

  1. Penge under bordet….asa spun danezii la mita,spaga. Acum 20 de ani cand am venit, eu, era mai usor sa obti o locuinta,dar si atunci cei ce obtineau o lucuinta buna si rapid,fara asteptari de ani de zile dadeau o spaga. Apoi urmau cei de pe lista de asteptare in ordinea inscrierilor. Este la fel si acum, daca doresti,rapid, o locuinta. Deci tot banul e regele,oriunde in lume,din pacate..

    Bafta multa tuturor !

  2. Salut, crezi ca este de actualitate ? Locuinta sociala ? Suna ca si cum as primi ceva de la stat gratis … 5000 de coroane vad ca inseamna 740 de euro … asta inseamna chirie ? sau sunt rate ? Daca sunt rate … cam cati ani trebuiesc platite ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: